John St.

Conservation Extension

Box Feature2

Conservation Extension - First Floor and Ground Floor

Where space, light and connection to the outdoor space is a rarity in Sydney’s Inner West, this design, gives it all. From a dark, moist, and small 2-bedroom terrace, the new extension brings in an abundance of natural filtered light, to a South facing terrace. We were able to convert the 2 bedrooms to a 3 bedroom + study.
Each space has been designed to cross ventilate allowing the terrace house to breathe throughout the seasons. The staircase is cleverly designed with large highlight window to act as a light well into the terrace house. This clever design of the staircase does away with the need for skylights which overheats the building in summer.
With tight access ( all through the front door) the new extension and designed and built using lightweight construction to navigate the tight access and control building budget.

Inquire - How To Start?

To find out more on how to get started on your project, or understand what you can achieve on your site, and your budget we can send you a free process booklet which outlines all the consultants required for your project and expected timelines.

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.